Je krijgt heel wat praktijklessen, waarbij je de technologie van de slagerij al doende leert. Minder lesuren gaan naar algemene vakken als Nederlands, Frans en wiskunde.
Je kunt ook een attest bedrijfsbeheer behalen, waarmee je een eigen zaak kunt starten. Na het zesde jaar kun je nog een zevende specialisatiejaar Slagerij-fijnkosttraiteur volgen.
Hier leer je een vak doordat je alles te weten komt van de technologie van slagerij, spekslagerij en fijne vleeswaren. In vergelijking met de beroepsafdeling gaat er meer aandacht uit naar algemene vakken als Nederlands, Frans, Engels en wiskunde. Je krijgt ook toegepaste chemie, waarbij je inzicht verwerft in de chemische processen die zich voordoen bij de bereiding van producten.
Je kunt ook een attest bedrijfsbeheer behalen, waarmee je aan de slag kunt als zelfstandige. Na deze studie kun je nog verder studeren in het hoger onderwijs.
Wat biedt deze opleiding je aan
Je krijgt een overzicht van de koude keuken (sauzen, salades, saladetaarten, Breugelbuffetten, ...)
Je krijgt informatie over het uitgebreide assortiment kant-en-klare gerechten (lasagne, wokgerechten, ...).
Je wordt voorbereid op een leidinggevende functie
Deze website is met Jimdo gemaakt. Registreer je nu gratis op https://nl.jimdo.com