NA 1958

Wanneer de nieuwe gebouwen worden opgetrokken in de Korte Van Peltstraat , sprak men van de modernste slagersschool van heel Europa.

 Met  een onbeperkt budget werden gebouwen en een  modern machinepark geinstalleerd.

Leerlingen uit  alle delen van Vlaanderen werden  in  logement bij de directeur ondergebracht.

Er volgde een gouden periode en de slagerij kwam met de vernieuwende trend in een stroomversnelling.

In  Piva bevolken niet alleen de dagleerlingen de lokalen,  alle vernieuwende trends werden in het avondonderwijs zeer breed aangereikt.

De evolutie in charcuterie, vleesverzorging en presentatie van een modern product zijn in. Panklaar en vlug-klaar zijn hedendaags.

De slager opent de markt door zich als specialist in de barbecue, de gourmet en fondue te profileren. Het panklaar assortiment is overrompelend en eindeloos inventief.

In heel deze wereld in beweging nam PIVA het voortouw en de opendeurdagen en Vette Week tentoonstelling bleven een uithangbord.

Toen  directeur Gysemans aan het roer kwam : startte hij  de volledige renovatie van de school en als eerste kwam de slagerij-afdeling aan bod.

De dag van heden staat de slagerijafdeling voor een moderne toekomstgerichte opleiding waar zowel het ambachtelijke vakmanschap als het creatieve ondernemerschap centraal staan.

Ons professioneel lerarenkorps kan rekenen op  hypermoderne leslokalen.

 Bovendien maken de stages in de laatste jaren van de opleiding van jou een echte specialist.
Een team van  ervaren lesgevers staat voor de leerlingen ter beschikking 

video naar aanleiding van 75 jaar slagerijopleiding piva